ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Арестович заявив, що його слова "вирвали з контексту"

Фото – 5.ua
Фото – 5.ua

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович, який потрапив у скандал щодо сексистських висловлювань про жінок на лекціях із психології, заявив, що його слова перекрутили. Про це він сказав “BBC Україна”.

Він зазначив, що резонансні слова сказав, перебуваючи в акторському образі.

Також він анонсував “юридичні наслідки” для журналісток Яни Брензей та Емми Антонюк, які на YouTube-каналі “Палає” опублікували відео з уривками з двох платних семінарів школи Арестовича “Апейрон”. Зокрема, найбільше обурення в коментарях до програми “Палає” спричинив уривок з лекції, на якому Арестович начебто закликає до насильства над жінками й називає їх “істотами”. 

“От скажіть, що хочеться зробити з цими істотами? Придушити! Причому душити не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тра***ти, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нах**н, щоб її ніколи не було. І після цього не розмикати пальців роки три, доки гарантовано не задушиш. Із цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати”, – каже на відео Арестович.

У коментарі “BBC Україна” Арестович назвав матеріал програми “Палає” “спрямованою атакою на репутацію”.

“Ця атака була зроблена дуже топорно, і видно, що люди, які це робили, дуже поспішали”, – сказав він.

Він додав, що будь-який незалежний оцінювач відео може переконатися, що ці уривки вирізано й вирвано з контексту. “Семінари – це доволі творчі заняття. Плюс у мене 17 років театральної діяльності. Я просто зображую там чоловіків, видаючи себе за такого чоловіка, з їхніми поширеними претензіями до жінок”, – пояснив Арестович.

Також він зазначив, що висловлювання, оприлюднені на уривках відео, – це жарт і це зрозуміло з його звернення до аудиторії.

“Тому що я кажу: “Мужики, пока нас женщины не слышат”, а там (на семінарі, який проходить у зумі. – Ред.) одночасно присутні декілька сотень жінок. Ну якщо я кажу, що жінки нас не чують, то, мабуть, це – гумор?” 

Крім того, він додав, що семінар саме і присвячений тому, щоб протистояти таким чоловікам, яких він зобразив на відео. 

“Цей семінар і взагалі моя діяльність якраз і присвячені тому, щоби навчати жінок справжній гідності, а чоловіків – правильно поводитись із жінками. Виявляти в собі й в інших упередження, які існують щодо цього і які повʼязані з приниженням людської гідності, зокрема жіночої”, – сказав Арестович.

Він додав, що радше закликами до насильства над жінками і є саме такі відео, які поширюють “у такому відредагованому вигляді”.

“То хто тут злочинець? Той, хто упереджено створив інформпривід, чи той, хто роками навчає людей не підпадати під соціальні штампи, які повʼязані із сексизмом”, – прокоментував Арестович.

Він також заявив, що звинувачення на його адресу матимуть “певні юридичні наслідки” для авторок відео.

Олексій Арестович також надав “BBC Україна” доступ до своїх семінарів, уривки з яких оприлюднили журналістки. Редакція заявила, що вивчить лекції і згодом опублікує свою позицію.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня народна депутатка Інна Совсун заявила, що написала заяву до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження стосовно колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича за розповсюдження відеопродукції, яка пропагує культ насильства та жорстокості. Увагу Совсун привернув семінар Арестовича в Школі мислення Апейрон, про який до цього розповіли журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк на своєму YouTube-каналі “Палає”. Вони опублікували відео з уривками з двох платних семінарів школи Арестовича “Апейрон” та звернули увагу, що дискримінаційні висловлювання подібного штибу Арестович робить лише на платних семінарах, а не публічно, ймовірно побоюючись за репутацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!