ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепка Інна Совсун написала на Арестовича заяву за поширення ненависті до жінок

Народна депутатка Інна Совсун написала заяву до правоохоронних органів, щоб ті відкрили кримінальне провадження щодо колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича за розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. 

Про це нардепка розповіла у власному телеграм-каналі, передає ZMINA.

Увагу Совсун привернув так званий семінар Арестовича в Школі мислення Апейрон, про який до цього розповіли активістки Емма Антонюк і Яна Брензей. 

Антонюк та Брензей зізналися, що щонайменше шість годин слухали сексистські лекції Арестовича. 

“Жінка на психологічному рівні собі не належить. Це розколота істота. Під виглядом турботи й заради власного задоволення, щоб менше переживати тривогу, жінка йде на службу до сатани, щоб їй було зручніше. Щойно ви перестали дивитися на (чоловіка. – Ред.) як на бога – усе, ви його кастрували, позбавили його творчих сил. Жінка, як казав мій один знайомий, на чоловіка має дивитися як на ідола. І вимазувати періодично своєю жертовною кров’ю йому губи”, – цитують вони одне з його висловлювань. 

Совсун також навела кілька прикладів висловлювань Арестовича. 

“Хлопчики, доки нас дівчатка не чують і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити з цими істотами? Придушити! Причому душити не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тpa***ти, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нах**н, щоб її ніколи не було. І після цього не розмикати пальців років три, доки гарантовано не задушиш. З цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати”, – цитує його вже нардепка. 

Совсун додала, що, читаючи слова Арестовича, їй це “дуже нагадало про злочини росіян на окупованих територіях”, ймовірно нардепка має на увазі численні факти сексуального насильства щодо жінок. 

Стаття, за якою Совсун просить відкрити провадження щодо Арестовича, має назву “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію”. Її санкція передбачає штраф, арешт чи позбавлення волі. 

Правоохоронці поки заяву парламентарки не коментували. 

Активістки Антонюк та Брензей звернули увагу, що дискримінаційні висловлювання подібного штибу Арестович робить лише на платних семінарах, а не публічно, ймовірно побоюючись за репутацію. 

Як зазначає медіа, це не перший випадок, коли українці, обурені діями та словами Арестовича, вимагають правоохоронців звернути увагу на нього. Нещодавно юрист Олександр Нотевський попросив СБУ відкрити провадження щодо експосадовця, але за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня 2023 року Олексій Арестович повідомив, що йде з посади позаштатного радника Офісу президента за власним бажанням. До того народні депутати збирали у Верховній Раді підписи під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити Арестовича. А також зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала Офіс президента від “приватних експертиз” Арестовича з військової тематики.

Приводом для такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в  інтерв’ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня в Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовича довелося спростовувати Міністерству оборони.

Liked the article?
Help us be even more cool!