ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція повідомила про підозру депутату Ізюмської міськради за перешкоджання журналістці

02.09.2021, 17:15
Фото – скріншот з відео Радіо Ізюм
Фото – скріншот з відео Радіо Ізюм

Поліцейські Харківщини оголосили 31 серпня депутату Ізюмської міської ради підозру в перешкоджанні журналістській діяльності директорки радіокомпанії Радіо Ізюм Ольги Говтви.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції в Харківській області.

За матеріалами слідства, 24 лютого директорка радіокомпанії виконувала редакційне завдання з висвітлення діяльності Ізюмської міської ради. 

“О 15:14, перебуваючи в приміщенні сесійної зали Ізюмської міської ради, депутат підійшов до журналістки та вихопив з її рук мобільний телефон, за допомогою якого вона проводила фіксацію подій сесії, після чого кинув його на стіл”, – ідеться в повідомленні.

Після інциденту директорка радіокомпанії звернулася 4 березня з відповідною заявою до Ізюмського районного управління поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, згідно із санкцією статті, передбачає до трьох років обмеження волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня редакція Радіо Ізюм (Харківська область) звинуватила депутатів Ізюмської міської ради в перешкоджанні їхній журналістській діяльності. Зокрема, під час сесії міськради депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Денис Штейман перешкоджав, погрожував та ображав директорку Радіо Ізюм Ольгу Говтву.

Liked the article?
Help us be even more cool!