ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція підтвердила, що відкрила справу щодо Субботи

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження щодо підроблення документів стосовно одного з відомих блогерів.

Про це Укрінформу повідомила речниця відомства Юлія Гірдвіліс.

“У нас є провадження щодо одного з відомих блогерів за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України – це підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів. Кримінальне провадження розслідується Шевченківським управлінням поліції”, – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 29 вересня Міністерство освіти і науки України у відповідь на запит hromadske повідомило, що Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві проводить досудове розслідування щодо факту можливих протиправних дій з боку Спартака Субботи.

Провадження слідчі відкрили 20 квітня за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

11 квітня 2023 року психолог і автор подкасту “Простими словами” Ілля Полудьонний опублікував розслідування “Відсутність медичної освіти, співпраця з ОПЗЖ та неетичне ставлення до клієнтів: розслідування про Спартака Субботу”. 

Автор розслідування навів у матеріалі факти, які свідчать, що Суббота шахраював та підтасовував факти біографії, а також порушував професійну етику.

Спартак Суббота – один з авторів “Віхоли”, 2021 року у видавництві вийшла його книжка “Припини це. Як розпізнати насильство та протидіяти йому”, а також співведучий YouTube-шоу “Подкаст терапія”.

13 квітня 2023 року видавництво “Віхола” ухвалило рішення не продовжувати співпрацю зі Спартаком Субботою.

10 травня Спартак Суббота записав відео, у якому опублікував свідоцтво про визнання в Україні його диплома магістра Університету Ніцци за напрямом “психологія / клінічна психологія та терапевтична медитація за допомогою мистецтва”. Свідоцтво нібито видане Міністерством освіти і науки України й датоване 2021 роком.

10 травня 2023 року Міністерство освіти та науки України звернулося до Національної поліції щодо можливого факту підроблення дипломів та зумисного використання підроблених документів Спартаком Субботою.

Liked the article?
Help us be even more cool!