ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція про надання Роману Ратушному звання Героя України набрала необхідну кількість голосів

01.08.2022, 13:45
Фото – ГО “Захистимо Протасів Яр”
Фото – ГО “Захистимо Протасів Яр”

Електронна петиція до Президента України щодо надання загиблому на війні активісту Роману Ратушному звання Героя України (посмертно) набрала необхідні 25 тисяч голосів. Зареєстрували петицію на сайті глави держави 17 червня, повідомляє Суспільне.

“Роман є непересічною особистістю, яка стала символом покоління, що виросло під час Революції Гідності та російсько-української війни. Своє життя він присвятив боротьбі за Протасів Яр у Києві, за розбудову та розвиток свого рідного міста Києва, а також за суверенну Україну. В 16 років брав активну участь в революційних подіях, був одним з тих студентів, яких розганяв спецпідрозділ міліції "Беркут".

За свої 24 роки він вніс неоціненний вклад у розбудову української держави та демократії. Також своїм прикладом він надихнув багато молоді відстоювати свої права і боротися за свої свободи”, – зазначила ініціаторка петиції Анна Литовченко.

Як повідомляв ІМІ, голова ГО “Захистимо Протасів Яр” і розвідник 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом (Харківщина).

Роман Ратушний заповів гроші на розвиток сайтів “Історична правда” та “Новинарня”.

5 липня Роману виповнилося 25 років. Він був учасником Революції гідності в 16 років, громадський активіст, очолював ГО “Захистимо Протасів Яр”.

Liked the article?
Help us be even more cool!