ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

П'ятьом "освітянкам" на Донеччині СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі

П’ятьом “освітянкам”, які стали на бік окупантів та обійняли керівні посади в незаконно створених окупантами навчальних закладах Донецької області, повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, 2022 року вони залишилися на тимчасово окупованій території Донеччини та продовжили роботу в захоплених росіянами громадах.

Жінки працевлаштувалися до незаконно створених окупантами шкіл, ліцею і коледжу у Волноваському, Маріупольському районах та Макіївці.

“Четверо так званих директорок та заступниця директора координують діяльність закладів, спираючись на федеральне законодавство держави-агресора. Вони розробляють і використовують в роботі нікчемну “навчально-методичну” документацію, що викорінює українську історію та культуру”, – зазначили в прокуратурі.

Там додали, що підозрювані ретранслюють серед учнів пропаганду РФ та сприяють русифікації навчання.

Жінок оголошено в розшук.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року Луганська обласна прокуратура передала до суду обвинувальні акти щодо семи колишніх працівників закладів освіти, які впроваджували в навчальний процес стандарти освіти держави-агресора.

У квітні 2024 року Служба безпеки України передала до суду матеріали справи щодо 11 обвинувачених у колабораціонізмі освітян з Луганської області. За матеріалами СБУ, ці освітяни викорінюють українську мову, історію та культуру на Луганщині. Вони очолюють окупаційні “навчальні заклади” та допомагають ворогу нищити українську систему освіти на Луганщині. Більшість із них – це колишні директори українських шкіл та гімназій, які після захоплення ворогом території області пішли на співпрацю з окупантами.

За даними Центру національного спротиву, через брак кадрів росіяни на окупованих територіях призначають на посади директорів шкіл та їхніх заступників людей, які не мають відповідної освіти. Частина з них – колишні лаборанти та двірники.

Liked the article?
Help us be even more cool!