ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справи 11 освітян-колаборантів, які викорінюють українську на Луганщині

Служба безпеки України передала до суду матеріали справи щодо 11 обвинувачених у колабораціонізмі освітян з Луганської області, повідомила пресслужба Управління СБУ в Луганській та Донецькій областях.

За матеріалами СБУ, освітяни викорінюють українську мову, історію та культуру на Луганщині. Вони очолюють окупаційні “навчальні заклади” та допомагають ворогу нищити українську систему освіти на Луганщині. Більшість із них – це колишні директори українських шкіл та гімназій, які після захоплення ворогом території області пішли на співпрацю з окупантами.

В СБУ зазначають, що йдеться про освітян, які нині керують “ГОУ ЛНР” “Сватовский УВК с. Ковалевка”, “Просторовская школа №13”, “Старобельская основная школа №1”, “Станично-Луганская СШ”, “Курячевская ОШ”.

“Директор “Зориковской средней школы” та “Белокуракинской СШ №22” особливо “зарекомендували” себе перед ворогом та вступили в партію “Единая Россия”. У минулому році вони отримали ще й мандати депутатів незаконних “советов муниципальных округов”, – уточнили в СБУ.

Там додали, що низку окупаційних “закладів освіти” очолили вчителі, які вирішили побудувати кар’єру за окупаційної влади. Серед них директори “Станично-Луганской гимназии п. Широкий”, “УВК “Муратовская школа”, “Сватовского УВК с. Стельмаховка”, “Троицкой СШ №2”.

“Колаборанти впровадили в освітній процес російські стандарти та російську мову. Вони сприяють загарбникам у русифікації навчання, ретранслюють у школах російську пропаганду, героїзують злочини агресора”, – додали в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, через брак кадрів росіяни на окупованих територіях призначають на посади директорів шкіл та їхніх заступників людей, які не мають відповідної освіти. Частина з них – колишні лаборанти та двірники.

Liked the article?
Help us be even more cool!