ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦНС: Окупанти призначають директорами шкіл лаборантів та двірників

Через брак кадрів росіяни на окупованих територіях призначають на посади директорів шкіл та їхніх заступників людей, які не мають відповідної освіти. Частина з них – колишні лаборанти та двірники, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

В українському підпіллі зазначили, що така ситуація спостерігається на окупованих частинах Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини.

“Усе тому, що більшість педагогів на окупованих територіях відмовляються співпрацювати з окупаційною владою. Більше того, багато свідомих вчителів продовжують дистанційно викладати в українських школах”, – повідомили в Центрі національного спротиву.

Там зазначили, що російські педагоги не надто охоче їдуть на окуповані території попри обіцяну зарплату та гарантоване житло. 

“Якщо такі знаходяться, то це в більшості студенти другосортних російських педагогічних вузів”, – пояснили в Центрі національного спротиву.

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях України росіяни створюють черговий псевдодержавний орган – “осередок федеральної служби з нагляду в галузі освіти”. Ця структура фактично контролюватиме школи.

Liked the article?
Help us be even more cool!