ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

OSINT-спільнота Molfar додала Маска до бази російських пропагандистів

10.03.2023, 16:02

OSINT-спільнота Molfar додала американського бізнесмена Ілона Маска до переліку іноземних пропагандистів, які поширюють прокремлівську риторику. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці проєкту.

Загалом базу пропагандистів оновили 46 публічними особами. Зокрема, це репер Каньє Вест, фронтмен Limp Bizkit, онука Чарлі Чапліна, режисер Емір Кустуріца, Віктор Орбан, Сільвіо Берлусконі та інші. 

Загальна кількість іноземних пропагандистів у реєстрі – 362 особи. Аналітики додали посилання на їхні соцмережі та докази причетності до РФ і проросійські заяви.

Фото Molfar

Як уточнив засновник організації Артем Старосєк Media Sapiens, частина нововиявлених пропагандистів не є такими агресивними рупорами Кремля, як Володимир Соловйов, але завдяки своїй високій медійності творять своїми заявами “м’яку російську пропаганду” у світі.

Як повідомляв ІМІ, раніше OSINT-спільнота Molfar провела розслідування і з’ясувала, які застосунки в смартфонах українців є потенційно небезпечними та неетичними, тому що вони створені або належать компаніям з Російської Федерації.

У жовтні 2022 року Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твіттер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, “який Маск подобається більше”: той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але “переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!