ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Організатор "убивства" Бабченка вийшов із в'язниці

22.11.2019, 17:00
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Борис Герман, засуджений за організацію спроби вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, вийшов із колонії в Житомирі. Про це повідомляє ТСН з посиланням на своїм кореспондентів, які перебували біля колонії.

Після виходу Герман тривалий час чекав на автомобіль, який мав забрати його додому. Він розповів, що сидів у камері з іще сімома ув’язненими, а із собою мав пакет з ліками. Також Герман зазначив, що найближчим часом планує дати пресконференцію для журналістів, якщо зробити це дозволять адвокати. 

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада Київський апеляційний суд звільнив з в'язниці Бориса Германа, засудженого за організацію спроби вбивства в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 

7 серпня 2019 року Ірпінський міський суд залишив без задоволення клопотання підприємця Бориса Германа, засудженого до чотирьох з половиною років за організацію замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, про його дострокове звільнення. Захист Германа просив звільнити засудженого через його хворобу. 

30 серпня 2018 року київського бізнесмена Бориса Германа, обвинуваченого в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, засудили до чотирьох з половиною років позбавлення волі після того, як він визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством.

Після цього захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого з колонії через тяжку хворобу. Ірпінський міський суд почав розглядати прохання Германа в січні 2019 року.

29 травня 2018 року стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року живе в Україні.

30 травня 2018 року голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби. Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував убити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували вчинити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 27, ст. 258 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!