ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовився достроково звільнити засудженого у справі Бабченка

07.08.2019, 11:40
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Ірпінський міський суд залишив без задоволення клопотання підприємця Бориса Германа про його дострокове звільнення, засудженого до 4,5 років за організацію замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, повідомляє ZN.ua.

Захист Германа просив звільнити засудженого через його хвороби. 

Повну постанову суду оприлюднять 7 серпня. Рішення може бути оскаржене протягом семи днів.

Після затримання Герман наполягав на своїй невинності і говорив, що співпрацює зі Службою безпеки. Пізніше він нібито визнав свою провину і був засуджений до 4,5 років позбавлення волі.

Однак вирок Герману засекретили, тому єдиним підтвердженням того, що він відбуває покарання, були заяви правоохоронців. Не була відомою навіть колонія, в яку направили чоловіка.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня 2018 року київського бізнесмена Бориса Германа, обвинуваченого в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, засудили до чотирьох з половиною років позбавлення волі після того, як він визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством.

Після цього захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого з колонії через тяжку хворобу. Ірпінський міський суд почав розглядати прохання Германа в січні 2019 року.

29 травня 2018 року стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року живе в Україні.

30 травня 2018 року голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби. Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. підготовлена підозра у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч.  5 ст. 27, ст. 258 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!