ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бабченко - живий. Його смерть інсценували

30.05.2018, 17:34
Фото - "Детектор медіа"

Смерть російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка інсценували. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак 30 травня на брифінгу в Києві, повідомляє Громадське.

“Я би хотів принести глибоке співчуття родині Аркадія Бабченка, але я не буду цього робити. Я хочу привітати його родину, вас усіх, увесь світ, який спостерігає за цим дійством. І привітати Бабченка з його третім днем народження”, - заявив Василь Грицак

Після чого на брифінгу правоохоронних органів з’явився і сам Бабченко.

Як розповів голова СБУ, спецслужба знала про те, що готується вбивство Бабченка і попередила цей злочин, повідомляє “Детектор медіа”.

“СБУ мала інформацію, що готується теракт і вбивство громадянина РФ Аркадія Бабченка. Ми вийшли на людей, які володіли цією інформацією, встановили конфіденційне співробітництво, вони допомогли попередити це вбивство, цей теракт. Були зібрані беззаперечні докази діяльності спецслужб РФ на території України. Дякую Бабченку та його родині. Аркадій був попереджений завчасно, він був під контролем, родина знала і була попереджена. Дану операцію СБУ проводила з дотриманням максимальних заходів конспірації, про неї знали лише ті, хто мали знати”, - повідомив голова СБУ Василь Грицак.

Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України, якому заплатили 40 тисяч доларів, повідомляє Громадське.

Грицак заявив, що прізвище завербованого починається на літеру “Г”. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

“Отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців цього вбивства. На виконання завдання громадянин Г. запропонував знайомому з числа колишніх атошників за гроші в 30 тисяч доларів США здійснити теракт - вбивство журналіста Бабченка. В якості задатку ним було передано як організатором виконавцю 15 тисяч доларів. Громадянин Г. отримав від РФ 40 тисяч доларів, з яких 10 залишив собі як посереднику”, - повідомив Грицак.

Після вчинення злочину, громадянин Г. планував покинути Україну і вже мав квиток до РФ через третю країну.  

“Крім грошей, громадянин Г. передав через месенджер досьє на Аркадія Бабченка", - заявив Грицак.

“Російськими спецслужбами було поставлено ще одне завдання для Г. – нелегальна закупівля зброї та боєприпасів з метою закладення їх на території центральної частини України. Замовлення на 30 автоматів Калашникова, сотень кілограмів вибухівки, мінометні міни, боєкомплекти. Це все задокументовано в рамках негласних слідчо-розшукових дій.

Чому ми не повідомляли вчора? Бо сьогодні протягом дня слідчі та оперативники проводили велику роботу, слідчі та оперативні заходи тривають зараз.

Близько трьох годин тому організатор злочину був затриманий у Києві. Прямо зараз тривають слідчі дії з цим громадянином, проводяться обшуки за місцями його проживання та перебування. Слідчими СБУ громадянину Г. підготовлена підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 27, ч 3 ст. 258 Кримінального кодексу України”, - розповів Василь Грицак про деталі підготовки операції, повідомляє “Детектор медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!