ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджений за організацію вбивства Бабченка просить звільнити його від покарання

14.03.2019, 16:37
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Підприємець Борис Герман, засуджений за організацію вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, просить звільнити його від покарання. Про це йдеться в матеріалах судової справи, повідомляє “Українська правда”.

Захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого з колонії через тяжку хворобу.

Ірпінський міський суд почав розглядати прохання Германа в січні 2019 року.

Зокрема, суд призначив лікарський огляд Германа. Начальник колонії, у свою чергу, має надати матеріали особової справи чоловіка та документи, які характеризують його поведінку під час відбування покарання.

Згідно з даними судового реєстру, Герман відбуває покарання в Бучанській виправній колонії (№85). Він сам брав участь у судовому засіданні через відеоконференцію.

Діана Назаренко, яка вказана адвокатом засудженого, підтвердила виданню, що представляє інтереси саме фігуранта справи Бабченка.

Однак захисниця не стала коментувати хворобу Германа та повідомляти додаткову інформацію. Вона пообіцяла відповісти на питання пізніше. На момент публікації новини зв’язатись із Назаренко вдруге виданню не вдалося.

Пізніше адвокат надіслала повідомлення, в якому зазначила, що не може відповісти про стан Германа та місце його перебування, бо таку інформацію може повідомляти лише з дозволу клієнта.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня 2018 року київського бізнесмена Бориса Германа, обвинуваченого в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, засудили до чотирьох з половиною років позбавлення волі після того, як він визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством.

29 травня 2018 року стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року живе в Україні.

30 травня 2018 року голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби. Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Виконавцем “убивства” Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО Олексій Цимбалюк.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. підготовлена підозра у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч.  5 ст. 27, ст. 258 КК України.

31 травня 2018 року підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що він співпрацює з контррозвідкою і допомагав контррозвідці виявляти агентуру РФ в Україні. Проте прокурор Руслан Кравченко повідомив, що Герман не є агентом департаменту контррозвідки.

31 травня 2018 року Шевченківський районний суд Києва арештував на 60 діб затриманого Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

31 травня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що отриманий повний список 30 людей, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком.

1 червня СБУ повідомила, що в межах проведення оперативно-розшукових заходів у справі підготовки терористичного акту щодо російського журналіста Аркадія Бабченка спецслужба отримала інформацію про реальну загрозу безпеці інших громадян.

1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

4 червня Служба зовнішньої розвідки України заявила, що підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман не має і не мав жодного стосунку до їхньої структури.

5 червня інтернет-видання “Страна.ua” оприлюднило список 47 журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Пізніше список із 47 особами опублікувала “Українська правда”.

5 червня речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба нікому не передавала список із 47 журналістів і блогерів, які могли стати потенційними жертвами російських спецслужб

5 червня СБУ відкрила кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком.

13 червня Служба безпеки України в межах розслідування справи про організацію замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка затримала ще одного підозрюваного – громадянина Т.

У серпні 2018 року Шевченківський районний суд Києва продовжив строк тримання під вартою Борису Герману  до 23 вересня.

1 жовтня 2018 року Аркадій Бабченко звинуватив у замовленні його вбивства російського бізнесмена Євгена Пригожина.

Liked the article?
Help us be even more cool!