ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму відмовив Марлену Асанову в переведенні до колонії ближче до півострова

Громадянський журналіст Марлен Асанов. Фото – Кримська солідарність

Окупаційний Бахчисарайський районний суд у Криму відмовив політв'язню Марлену (Сулейману) Асанову в переведенні з ІЧ-7 у селищі Соснівка Республіки Мордовія до колонії ближче до Криму, де живе його родина, повідомила громадська ініціатива “Кримська солідарність”.

Позов Асанова “суд” розглянув 9 серпня, повідомив юрист Назим Шейхмамбетов.

Засуджений до 19 років позбавлення волі громадянський журналіст та колишній підприємець пояснив у суді, що побачення з рідними зараз складно організувати з двох причин: сім'ї доводиться долати відстань із Криму до Мордовії (понад 1700 кілометрів) і стільки ж назад та, крім того, поїздки на побачення даються з великим фінансовим навантаженням.

Захист із відмовою Бахчисарайського райсуду не погодився і підготує апеляційну скаргу, щойно отримає повний текст ухвали. За словами юриста Назима Шейхмамбетова, рішення суду “не ґрунтується на законі”.

Влітку 2023 року Федеральна служба виконання покарання (ФСВП) РФ не задовольнила звернення адвоката Еміля Курбедінова на користь Асанова. Він домагався, щоб політв'язня перевели до іншої колонії, близьку до Криму.

Відмову ФСВП спробував оскаржити юрист Назим Шейхмамбетов: він подав позов за місцем прописки Асанова до Бахчисарайського районного суду.

Суд цей позов прийняв і навіть почав розглядати, але на вимогу представниці ФСВП його передали до Мордовії “за місцем відбування покарання” Марлена Асанова.

Після оскарження справа знову повернулася до Бахчисарая, але до іншого судді. Від ФСВП на засідання ніхто не з'явився.

Марлен (Сулейман) Асанов – громадянський журналіст, волонтер “Кримської солідарності”. Із 2014 року допомагав сім'ям політв'язнів, відвідував судові засідання в політично мотивованих справах, публікував на своєму ютуб-каналі відео з обшуків.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня 2017 року в тимчасово окупованому Бахчисараї силовики ФСБ затримали шістьох кримських татар – Тимура Ібрагімова, Марлена (Сулеймана) Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір’яєва та Ернеса Аметова. 

16 вересня 2020 року в Південному окружному військовому суді російського міста Ростов-на-Дону оголосили вирок у другій бахчисарайській справі “Хізб ут-Тахрір”. Кримських мусульман засудили до термінів від 13 до 19 років ув’язнення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!