ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд Криму розглянув протокол проти блогера Османова без його участі

14.04.2023, 11:26
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Окупаційний Київський районний суд Сімферополя розглянув протокол проти кримськотатарського громадянського журналіста, блогера Ролана Османова без його участі.

Про це йдеться на відео, яке опублікував Ролан Османов на своїй фб-сторінці.

"Ми з Роланом прибули до суду, але поки пройшли паспортний контроль, піднялися до кабінету, нам повідомили, що без нас розглянули протокол і суддя вже перебуває в нарадчій кімнаті", – розповів адвокат.

Адвокат Османова має намір оскаржити рішення щодо протоколу. Водночас він підкреслив, що рішення суду поки невідоме.

Нагадаємо, 15 березня 2023 року в Ролана Османова відбулись обшуки. Того дня його відвозили до будівлі ФСБ, де в нього взяли пояснення щодо причетності чи непричетності до підриву залізниці в Бахчисараї. Він пройшов поліграф, а потім його відвезли до "Центру протидії екстремізму". Там на нього склали протокол щодо публічних висловлювань про зневагу до влади Російської Федерації. Фраза, яка стала причиною для складання протоколу, взята силовиками з його посту і звучала так: "Жоден цар не вартий, щоб за нього помирати або вбивати. Царі йдуть, а ми – залишаємося".

11 квітня 2023 року Ролан Османов повідомив, що ходив до суду, щоб ознайомитись із матеріалами справи.

"Сама справа абсурдна. Вона порушена через те, що я на своїй фб-сторінці сказав, що жоден цар не вартий того, щоб за нього вбивати чи вмирати й недовго цьому всьому залишилось. Не знаю, з яким обличчям цю справу абсурдну розглядатиме суддя", – сказав блогер.

Liked the article?
Help us be even more cool!