ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти пропонували встановити аватарки із Z у 20-х числах лютого – головред "Трибуна"

13.09.2022, 14:42
Фото, надане ІМІ Олексієм Артюхом
Фото, надане ІМІ Олексієм Артюхом

Напередодні повномасштабного вторгнення російські пропагандисти активізувалися в соцмережах та телеграмі. У локальних групах на Луганщині вже у 20-х числах лютого пропонували користувачам встановлювати аватарки з літерою Z.

Про це в інтерв’ю ІМІ розповів головний редактор суспільно-політичного видання “Трибун” Олексій Артюх.

“Я навіть заскрінив, хоча тоді ще до кінця не розумів, у чому взагалі суть цієї акції”, – зазначив головред.

Олексій Артюх нагадав, що напередодні 24 лютого в соцмережах, як і в житті поза ними, люди намагалися заспокоїти себе і до останнього сподівалися, що повномасштабної війни не буде. 

“Водночас примусова мобілізація в ОРДЛО, обстріли Станиці Луганської та Щастя, а також провокації, які влаштовувала Росія на кордоні, у багатьох викликали почуття тривоги. Ну і, природно, повідомлення західних розвідок навіть серед скептиків дедалі менше здавалися перебільшенням”, – зауважив журналіст.

Нагадаємо, раніше Олексій Артюх розповів ІМІ, що в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну росіяни створили в Telegram мережу чатів, до яких активно долучилися жителі тоді ще неокупованих населених пунктів Луганської області. Олексій припускає, що чати були створені до вторгнення, але активізувалися після 25 лютого. Його команді вдалось ідентифікували багатьох адміністраторів цих груп.

Liked the article?
Help us be even more cool!