ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти обстріляли рівненську телевежу

14.03.2022, 12:31
Фото ілюстративне, Unsplash
Фото ілюстративне, Unsplash

У Рівненській області вранці 14 березня росіяни обстріляли й пошкодили телевізійну вежу. Про це повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Два вибухи пролунали приблизно о 5:20.

"Внаслідок авіаудару пошкоджено телевізійну вежу на Рівненщині. На місці працюють відповідні служби. Деталі з'ясовуються", – написав Коваль.

В області частково не працює теле- та радіомовлення.

“Є позитивні новини: з-під завалів евакуйовано декількох людей, вони живі, в нормальному стані. Роботи продовжуються далі. Зрозуміло, що ворог хотів відрізати людей від правдивої інформації. Але ми не бачимо великої проблеми в цій ситуації, бо багато людей вже дивляться онлайн, через додатки слухають радіо. Сподіваємося, що найближчим часом ми відновимо радіо і телебачення через вишку”, – додав Коваль пізніше в телеефірі Суспільного.

Посадовець уточнив, що внаслідок влучання пошкоджено телевежу та адмінприміщення поруч.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня російські окупанти завдали ракетного удару по київській телевежі, п'ятеро людей загинули, ще п'ять отримали травми. Серед загиблих – оператор телеканалу LIVE Євгеній Сакун.

2 березня російські війська стріляли по телевізійній вежі в Харкові, Лисичанську та Коростені.

6 березня російська авіація знову обстріляла телевежу в Харкові.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів" (RSF) 4 березня подала скаргу до головного прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо російських ударів, які є воєнним злочином, по чотирьох радіо- і телевежах в Україні.

Нагадаємо, ІМІ веде хроніку медійних злочинів Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!