ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти набирають у "медіашколу" молодь, збираючи її персональні дані й навіть розмір одягу

11.09.2023, 13:52
Фото – polskieradio.pl
Фото – polskieradio.pl

Росіяни набирають на тимчасово окупованій частині Запорізької області для роботи в пропагандистських медіа молодь, збираючи її персональні дані, включно з розміром одягу. Про це повідомляє представниця ІМІ в Запорізькій області.

Організацією “медіашколи” займається російський проєкт – медіацентр “Медіатополь”, який з листопада 2022 року веде пропагандистську антиукраїнську діяльність на тимчасово окупованій частині області. Також інформацію про набір до навчання поширює пропагандистський телеграм-канал “#ЮгМолодой”, який спрямований на молодь тимчасово окупованих територій.

Так, за даними телеграм-каналу, 6 вересня розпочалося очне навчання в “медіашколі”, де стати фотографами, відеографами та райтерами захотіли понад 25 осіб. У дописі йдеться, що таких шкіл буде ще три до кінця 2023 року, і пропонується реєструватися на наступні “школи”.

У реєстраційній анкеті на Яндекс.Форми від учасників і учасниць вимагають всю персональну інформацію. Так, щоб потрапити на заняття, треба надати інформацію про: ПІБ, дату народження, номер телефону, електронну пошту, посилання на акаунт у забороненій в Україні соцмережі “Вконтактє”, нік у телеграмі, повні паспортні дані, місце роботи чи навчання, місце проживання, фото і навіть розмір одягу.

На сайті всеросійського громадського руху добровольців у сфері культури “Волонтери культури” вказано, що “Медиатополь” є проєктом для формування “спільноти зі 100 молодих медійників на території Запорізької області за допомогою проведення комплексного навчання, апробування системи наставництва та придбання професійного обладнання для покращення якості й кількості медіаконтенту в період із 20.06.2023 до 25.12.2023”.

Як повідомляв ІМІ, з початку повномасштабної війни на тимчасово окупованих територіях Запорізької області було припинено мовлення всіх українських медіа, натомість почалася трансляція пропагандистських російських медіа, створення пропагандистських медіахолдингів, зокрема ЗаМедіа, до якого входять телебачення, газети, радіо й онлайн-ЗМІ.

1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий російський пропагандистський телеканал “ЗаTV”. У складі каналу працюють росіяни. До структури медіахолдингу “ЗаМедіа” також входить пропагандистське радіо “За!Радіо” і газета “Запорожский вестник”.

“Репортери без кордонів” випустили розслідування “Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні”, де розповідають, як близький до ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина підприємець Олександр Малькевич у рекордно короткі терміни створив пропагандистський апарат на Півдні України.

Наталя Виговська, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!