ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оксана Романюк закликала надсилати ІМІ докази інформаційних злочинів російських пропагандистів

25.10.2022, 13:43
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Виконавча директора ІМІ Оксана Романюк закликала громадян надсилати ІМІ докази інформаційних злочинів російських та білоруських пропагандистів. Про це вона сказала в ефірі Радіо НВ.

Зокрема, докази закликів пропагандистів до геноциду українців. “Надсилайте. У нас є робоча група з колегами з інших медійних організацій. Ми зараз розпочали роботу з правоохоронними органами, з міжнародними юристами. І все це дуже потрібно фіксувати. Тому що ми помітили, що вони (пропагандисти. – Ред.) почали стирати деякі свої заяви. Тому це все потрібно оперативно фіксувати”, – сказала Романюк.

Вона додала, що якщо таких закликів до геноциду українців багато, то до пропагандистів може бути застосована кримінальна стаття.

“Якщо цих закликів багато, якщо це один чи два, то це заклики до порушення територіальної цілісності, але якщо їх 80 – то це геноцид, це вже зовсім інша стаття і зовсім інший рівень покарання. Це зовсім інше означає для України і для захисту наших інтересів”, – сказала вона.

Нагадаємо, з жовтня Інститут масової інформації розпочав серію публікацій про інформаційні злочини російських пропагандистів задля збору інформації, яка допоможе притягнути їх до відповідальності. 

5 жовтня правозахисні та медійні організації домовилися про співпрацю з Офісом генерального прокурора щодо розслідувань воєнних злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!