ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Охорона донецького депутата забороняла відеозйомку журналісту “Новости Донбасса” біля будівлі міськради

01.06.2012, 06:02

1 червня 2012 року охорона відомого донецького бізнесмена, депутата Донецької міської ради Андрія Альоші забороняла відеозйомку журналісту "Новости Донбасса" Олексію Мацуці біля та в будівлі міської ради. Про це Мацука написав у своєму блозі на сайті видання.

За його словами, перед початком сесії Донецької міської ради він знімав на відео те, що відбувається на сходинках центрального під'їзду міськради. Під час зйомки в об'єктив відеокамери потрапив Альоша.

“Це помітив один з охоронців і по рації передав іншому охоронцю, що знаходився поруч зі мною на ганку. Після цього невідомий чоловік заявив, що відеозйомка заборонена. Я поцікавився, хто він такий і на якій підставі віддає мені накази, перебуваючи на території комунальної власності - тобто міської ради. На моє зауваження він сказав що йому все одно. Потім він наказав мені «не мудрувати, а припинити зйомку», а представитися відмовився, сказавши, що «його прізвище дуже відоме, щоб вимовляти його вголос”, - написав у блозі Мацука.

“Другий охоронець, який стояв поруч з Альошею, повідомив депутату щось на вухо, після цього рушив у мою сторону. Він кілька разів обертався у бік Альоші, мабуть, очікуючи наказу до дії. Розмова охоронця з Альошею супроводжувалося словом “розперезався” і під час розмови обидва дивилися в мій бік. Потім Альоша увійшов до будівлі міськради, а охоронці за ним”, - написав журналіст.

Пізніше, коли Альоша опинився в сесійній залі без своїх охоронців, Мацука підійшов до нього і запитав, чому він не хоче бути в об'єктиві відеокамери, на що депутат відповів: “Молодий чоловік, займіться чимось корисним”.

Liked the article?
Help us be even more cool!