ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено про підозру двом нападникам у справі про побиття оператора дніпровського каналу Д1

10.11.2021, 16:00
Момент нападу на оператора D1. Фото: d1.ua
Момент нападу на оператора D1. Фото: d1.ua

Правоохоронці оголосили про підозру двом співробітникам Муніципальної варти в справі про побиття оператора дніпровського телеканалу Д1 Сергія Файзуліна.

Про це ІМІ повідомив Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

За даними слідства, 2 липня під час конфліктної ситуації в Дніпрі Фейзулін отримав тілесні ушкодження від співробітників Муніципальної варти.

Повідомляється, що правоохоронці провели “повний комплекс оперативно-слідчих заходів щодо всебічного розслідування даного злочину з метою встановлення всіх обставин, та осіб, які можуть бути причетними до його вчинення”.

Про підозру співробітникам “Муніципальної варти” оголошено 10 листопада. Фігурантами кримінального провадження є Олександр Р., 1988 р. н., та Олександр П., 1990 р.н.

Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345-1, ч. 1 ст. 171 КК України. Планується скерування матеріалів до суду.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня в Дніпрі внаслідок сутичок під час демонтажу рекламних конструкцій травмували операторів телеканалів ОТВ Ігоря Гутніка і  Д1 Сергія Файзуліна.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("Хуліганство").

15 липня журналісти Дніпра закликали правоохоронні органи провести об'єктивне та неупереджене розслідування справи щодо побиття їхніх колег.

16 липня поліція повідомила про підозру трьом підозрюваним у побитті в Дніпрі 2 липня операторів телеканалів ОТВ і Д1 за двома статтями Кримінального кодексу України. Підозру оголошено за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

Справа щодо побиття оператора Ігоря Гутника була скерована до суду. У побитті звинувачують трьох представників КП "Муніципальна варта". 23 та 24 вересня 2021 мало відбутися підготовче засідання. На нього не пустили журналістів, посилаючись на епідеміологічну ситуацію. Кіровський суд ухвалив рішення повернути обвинувальний акт на доопрацювання. Обласна прокуратура оскаржуватиме це рішення. 

30 вересня начальник управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Антон Чернов повідомив, що в справі про побиття оператора дніпровського телеканалу Д1 Сергія Файзуліна не вистачає якісних відеоматеріалів або даних свідків.

Liked the article?
Help us be even more cool!