ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі внаслідок сутичок під час демонтажу білбордів травмували двох телеоператорів

03.07.2021, 16:40
Момент нападу на оператора D1. Фото: d1.ua.
Момент нападу на оператора D1. Фото: d1.ua.

У Дніпрі 2 липня внаслідок сутичок під час демонтажу рекламних конструкцій, травмували операторів телеканалу ОТВ Ігора Гутніка і телеканалу Д1 Сергія Файзуліна. Про це повідомила регіональна представниця ІМІ.

Ігор Гутнік зараз перебуває в лікарні. Представниці ІМІ він повідомив, що в нього підозра на струс мозку та гематома на обличчі. За словами редактора сайту Д1 Вячеслава Поєздніка, у Сергія Файзуліна черепно-мозкова травма. Обом операторам розбили камери. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("Хуліганство"), розв'язується питання про відкриття провадження за ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") ККУ.

Як розповів ІМІ телеоператор ОТВ Ігор Гутнік, він приїхав з журналісткою знімати заворушення на проспекті Пушкіна в Дніпрі. Спочатку він знімав загальні плани з протилежної частини вулиці, бачив представників поліції, КП "Муніципальна варта" і групу людей у зеленій формі без розпізнавальних знаків.

"Щойно я почав вмикати камеру, муніципали та ці зелені почали переходити вулицю на інший бік, і хтось перший з цих зелених почав мені кричати: "Вимкни камеру! Вимкни камеру!" Почали летіти погрози, поки я нахилився вимкнути камеру, повертаюсь – і в обличчя кулак, у скроню, у спину полетіли удари, мене збили з ніг, я впав на коліна, на лікті, прикрив обличчя руками. Били ногами, руками, з коліна, камеру вибили з рук, вона полетіла в інший бік, розбили її. Потім, певно, вже поліцейські їх відштовхнули й мене підняли", – розповів Ігор Гутін.

За словами журналістки ОТВ Вікторії Соколенко, вона намагалася захистити оператора, але її відштовхнули "люди в зеленому" та вибили з її рук телефон, фізичних травм вона не дістала.

За словами редактора сайту Д1 Вячеслава Поєздніка, у телеоператора Д1 Сергія Файзуліна закрита черепно-мозкова травма і травма горла, він у лікарні імені Мечникова, наразі очікує на скерування на проходження судово-медичної експертизи.

За даними поліції, 2 липня близько 18:00 на пр. Пушкіна відбувався демонтаж рекламних носіїв відповідно до рішення Дніпропетровської міської ради. Згідно із заявою представниці партії "Громадська сила" Катерини Збарської, таке рішення є політично вмотивованим, адже рекламні конструкції належать представнику їхньої партії, і він має усі дозвільні документи. Катерина Збарська назвала це "переділом рекламного ринку".

3 липня на сайті Дніпровської міської ради з'явився відкритий лист від міського голови Бориса Філатова до управління Нацполіції Дніпропетровської області про те, що рішення про демонтаж рекламних носіїв було законним, стосувалося незаконно встановлених бордів, "не оскаржене, не скасоване, відповідно, відсутні правові підстави для виконавчих органів міської ради ухилятися від його виконання, а в інших осіб – перешкоджати виконанню". 

Станом на 3 липня офіційно зареєстровано трьох потерпілих, двоє з них – представники ЗМІ. Поліція затримала п'ятьох підозрюваних: трьох представників КП "Муніципальна варта" та двох представників приватного підприємства.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!