ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Оголошено підозру "раднику голови "ДНР", який наказав викрасти журналіста Олега Батурина

10.06.2022, 11:55
Фото - скріншот з ютуб
Фото - скріншот з ютуб

Правоохоронці повідомили про підозру так званому “раднику голови “ДНР”, який віддав наказ викрасти журналіста газети “Новий день” Олег Батурина через його громадянську позицію і професійну діяльність, повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Громадянину України повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, керуючи незаконним збройним формуванням на території Каховського району Херсонської області, у змові з іншим представником окупаційної влади наказав викрасти журналіста.

12 березня 2022 року представники збройних сил росії та учасники незаконного збройного формування, застосовуючи фізичну силу, затримали журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції. Там потерпілого прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили. Внаслідок таких дій журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеня.

Йдеться про Валентина Мотузенка. Свого ката Олег Батурин впізнав ще у квітні, коли виїхав на підконтрольну Україні територію. За словами Батурина, Мотузенко погрожував його вбити разом з “гауляйтером” Нової Каховки Володимиром Леонтьєвим.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня в Каховці (Херсонська область) зник місцевий журналіст Олег Батурин. 20 березня його відпустили.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Олег Батурин впевнений, що його викрали й тримали в полоні вісім діб через журналістську діяльність і чітку громадянську позицію.

Liked the article?
Help us be even more cool!