ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти відпустили журналіста Олега Батурина

20.03.2022, 14:28
Фото – фейсбук Ольги Перепелиці
Фото – фейсбук Ольги Перепелиці

Росіяни відпустили з полону Олега Батурина, наразі він уже вдома.

Про це повідомила його сестра Ольга Перепелиця.

"Сильно схуд. Дуже брудний. Стомлений”, – написала сестра. 

Ольга переповіла слова Олега, що 12 березня о 17.00 його схопили на каховській автостанції. “Били. Принижували. Погрожували. Сказали, що вб'ють", – переповіла вона.

За її словами, майже вісім днів Олег був практично без їжі.

“Кілька днів майже без води. Без мила, без змінного одягу. Не розуміючи, де він. Але вони чітко знали, за що. Вони хотіли зламати, розтоптати. Показати, що буде з кожним журналістом: тебе позбавлять. Тебе вб'ють", – розповіла сестра журналіста.

“Майже вісім днів я сидів з низько нахиленою або покритою головою. Вони боялися, що я можу побачити їхні обличчя. Але показувати своє, сестричко, я не боюся”, – переповіла слова Олега сестра.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня в Каховці (Херсонська область) зник місцевий журналіст Олег Батурин.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на Росію для негайного розкриття інформації про місце перебування журналіста Олега Батурина, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного і міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Liked the article?
Help us be even more cool!