ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс президента на запит ІМІ щодо Молочнікова: Жодних дозволів на знімання не давали

15.03.2023, 15:30
Фото – facebook.com / victoria.strakhova / LB.ua
Фото – facebook.com / victoria.strakhova / LB.ua

В Офісі президента заявили, що не мають стосунку до візиту в Україну російського режисера Алєксандра Молочнікова. 

Про це йдеться у відповіді пресслужби ОП на запит ІМІ.

“Офіс президента не має відношення до приїзду в Україну, творчих планів і діяльності пана Молочнікова. Жодних “дозволів на зйомки” Офіс президента не видавав і не видає”, – йдеться у відповіді.

Як повідомляв ІМІ, російський режисер Алєксандр Молочніков планує зняти в Україні фільм про дітей Бахмута. 

У розмові з українським художником-постановником Іваном Левченком Молочніков стверджував, що “майже перші люди” сприяють тому, щоб він приїхав до України. Левченко надав ІМІ запис розмови з Молочніковим, де той дійсно стверджує, що синопсис вдалося показати невідомій “першій особі”. Потім йому начебто перетелефонувала жінка з Офісу президента на ім’я Олена Ковальська (керівниця Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики ОП). Вона сказала, що коли його команда визначиться з об’єктом, то має повідомити їй, а вона вже дасть команду місцевій адміністрації, щоб та дозволила там знімання.

Також Молочніков пропонував співпрацю, російський режисер зазначив, що в знімальної групи є акредитація від ЗСУ та “домовленість”, начебто їм “вдалося показати синопсис першій особі”. 

Начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, полковник Богдан Сеник заявив, що Молочніков не звертався до Збройних сил України щодо знімання фільму про українських дітей з Бахмута та взагалі не був акредитований

В Офісі президента заявили, що не мають жодного стосунку до візиту в Україну російського режисера Алєксандра Молочнікова і жодних дозволів не видавали.

З вікіпедії відомо, що Алєксандр Молочніков у 2017 році отримав Почесну грамоту з рук президента РФ Путіна “за заслуги в розвитку вітчизняної культури та мистецтва, багаторічну плідну діяльність”.

Також на сторінці, присвяченій Молочнікову у вікіпедії, написано, що відразу після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, 24 лютого 2022 року, Молочніков у своєму інстаграм-акаунті начебто написав пост, у якому “вибачився перед українцями”. Пізніше Молочніков цей пост видалив.

Liked the article?
Help us be even more cool!