ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Казав мені, що "майже перші люди" сприяють його приїзду до України, – Левченко про російського режисера Молочнікова

14.03.2023, 19:05
Фото – kislomolochniy/Instagram
Фото – kislomolochniy/Instagram

Російський режисер Алєксандр Молочніков, який планує зняти в Україні фільм про дітей Бахмута, запропонував українському художнику-постановнику Івану Левченку долучитися до проєкту. Однак той відмовився, оскільки Молочніков не зміг пояснити, як зніматиме його в Україні та хто надав йому дозвіл на це.

Про це ІМІ розповів сам Іван Левченко, до якого Молочніков звернувся за рекомендацією кінематографістів із Франції. З французькими кінематографістами український художник співпрацював останні п'ять років.

“Він почав мені писати спочатку з американського номера. Я певний час не реагував. Потім у мене були гості, а він почав дзвонити. Я думаю: “Добре, можна взяти, влаштувати радіошоу”. Він почав описувати якусь ідею, а я кажу: “Так приїзди до нас, знімати буде класно”. А він каже: “Я їду”. Я думаю: “Ого! Це ж означає, що хтось його запрошує і чекає тут”, – розповів Левченко.

За його словами, за два дні Молочніков надіслав йому сценарій і він вирішив його розпитати активніше про те, хто саме допомагає йому в зніманні в Україні.

Днів за п’ять Молочніков написав уже з Варшави, що їде до Києва, додав Левченко.

“А через деякий час, що важливо, він почав писати з телеграму вже з російського номера. Починав з ватсапу з американського. Я, ясна річ, якісь скріни поробив і розмови записав”, – розповів Левченко.

За його словами, Молочніков стверджував, що “майже перші люди” сприяють тому, щоб він приїхав до України.

“Далі він не згадав, хто в них кастинг-директор, хто локації (добирає. – Ред.), – все на ініціативі. Я кажу: “На ініціативі в тебе нічого не вийде. Я нікуди з вами не поїду, якщо у вас не буде дозволів”. А він каже: “Все буде”, – розповів Іван Левченко.

Він наголосив, що відмовив Молочнікову в співпраці, а діалог підтримував, щоб зрозуміти, хто в Україні допомагає йому зняти фільм.

За його словами, російський режисер планує знімати фільм про події, які розгортаються в Бахмуті, на локації в покинутій будівлі в Київській області.

Левченко надав ІМІ запис розмови з Молочніковим, де той дійсно стверджує, що синопсис вдалося показати невідомій “першій особі”. Потім йому начебто перетелефонувала жінка з Офісу президента на ім’я Олена Ковальська. Вона сказала, що коли його команда визначиться з об’єктом, то має повідомити їй, а вона вже дасть команду місцевій адміністрації, щоб та дозволила там знімання.

Іван Левченко своєю чергою нагадав Молочнікову, що інший російський режисер Віталій Манський теж знімав кіно в Україні й мав проблеми. Молочніков висловив упевненість, що завдяки Ковальській зняти кіно вдасться.

Також на запису розмови Молочніков повідомив, що знімання заплановано на 16–18 березня.

ІМІ звернувся по коментар до Офісу Президента України.

З вікіпедії відомо, що Алєксандр Молочніков у 2017 році отримав Почесну грамоту з рук президента РФ Путіна “за заслуги в розвитку вітчизняної культури та мистецтва, багаторічну плідну діяльність”.

Також на сторінці, присвяченій Молочнікову у вікіпедії, написано, що відразу після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, 24 лютого 2022 року, Молочніков у своєму інстаграм-акаунті начебто написав пост, у якому “вибачився перед українцями”. Пізніше Молочніков цей пост видалив.

Liked the article?
Help us be even more cool!