ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЗСУ заперечили, що давали російському режисеру Молочнікову акредитацію

15.03.2023, 12:54
Фото – kislomolochniy/Instagram
Фото – kislomolochniy/Instagram

Російський режисер Алєксандр Молочніков не звертався до Збройних сил України щодо знімання фільму про українських дітей з Бахмута та взагалі не був акредитований.

Про це “Детектору медіа” повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, полковник Богдан Сеник.

“Його немає в нас у базі. Він не був акредитований і не звертався щодо зйомок фільму”, – повідомив Сеник.

Раніше лауреатка Шевченківської премії Ірина Цілик повідомила у фейсбуку, що російський режисер Алєксандр Молочніков планує знімати короткометражний художній фільм в Україні. Стрічка має бути про українських дітей з Бахмута. Як зазначила Цілик, для знімання фільму вже оголосили кастинг дітей, розшукували локації. 

В оголошеннях, яке розмістила українська акторка Кристина Урсуляк у соцмережах, зазначалося, що кастинг проводиться для знімальної групи Колумбійського університету. Батьки, як пише Цілик, не знали про те, що знімає саме російський режисер. Пізніше оголошення про пошук локацій і початок кастингу Урсуляк видалила. Вона відмовилася від коментаря “Детектору медіа”, але зазначила, що “проєкт закрили та не знімають”.

У розмові з художником-постановником Іваном Левченком, якому Молочніков пропонував співпрацю, російський режисер зазначив, що в знімальної групи є акредитація від ЗСУ та “домовленість”, начебто їм “вдалося показати синопсис першій особі”. 

Видання також звернулося до МКІП, щоб з’ясувати, чи отримав Алєксандр Молочніков дозвіл на знімання, чи мав підтримку від державних органів у реалізації свого проєкту, і чекає на відповідь. Також редакція звернулася по коментар до Алєксандра Молочнікова, але наразі не отримала відповіді.

Як повідомляв ІМІ, російський режисер Алєксандр Молочніков планує зняти в Україні фільм про дітей Бахмута. 

У розмові з українським художником-постановником Іваном Левченком Молочніков стверджував, що “майже перші люди” сприяють тому, щоб він приїхав до України. Левченко надав ІМІ запис розмови з Молочніковим, де той дійсно стверджує, що синопсис вдалося показати невідомій “першій особі”. Потім йому начебто перетелефонувала жінка з Офісу президента на ім’я Олена Ковальська (керівниця Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики ОП). Вона сказала, що коли його команда визначиться з об’єктом, то має повідомити їй, а вона вже дасть команду місцевій адміністрації, щоб та дозволила там знімання.

В Офісі президента заявили, що не мають жодного стосунку до візиту в Україну російського режисера Алєксандра Молочнікова і жодних дозволів не видавали.

З вікіпедії відомо, що Алєксандр Молочніков у 2017 році отримав Почесну грамоту з рук президента РФ Путіна “за заслуги в розвитку вітчизняної культури та мистецтва, багаторічну плідну діяльність”.

Також на сторінці, присвяченій Молочнікову у вікіпедії, написано, що відразу після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, 24 лютого 2022 року, Молочніков у своєму інстаграм-акаунті начебто написав пост, у якому “вибачився перед українцями”. Пізніше Молочніков цей пост видалив.

Liked the article?
Help us be even more cool!