ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс ГПУ просить Іспанію повідомляти про стан розгляду запиту щодо видавання Шарія

25.10.2022, 16:35
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Офіс Генерального прокурора України надіслав Іспанії лист щодо інформування про стан розгляду запиту про видавання проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на інформаційний запит Укрінформу.

"Офісом Генерального прокурора до Міністерства юстиції Королівства Іспанія 18.05.2022 направлено запит про видачу підозрюваного (Шарія. – Ред.). Окрім того, до компетентних органів іспанської сторони 5.10.2022 направлено лист щодо інформування про стан розгляду вказаного запиту", – уточнили в ОГП.

Зокрема, як зазначається, слідче управління Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою цього громадянина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 161 КК України.

В Офісі генпрокурора заявили, що ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 12 березня 2022 щодо нього було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також надано дозвіл на затримання.

"Також інформуємо, що наразі кримінальне провадження зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного", – зазначається у відповіді на запит.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді.

Шарія з часом передадуть до України, і його притягне до відповідальності український суд. Суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд.

Офіс генерального прокурора підтвердив міністерству юстиції Королівства Іспанія наміри запитувати видавання Анатолія Шарія, якого іспанські правоохоронці затримали 4 травня на підставі раніше спрямованого запиту про його тимчасовий арешт.

Ірина Венедіктова, яка на той момент обіймала посаду генерального прокурора,  закликала громадян утриматися від емоційних висловлювань на адресу Шарія, щоб не завадити його екстрадиції.

СБУ підозрює Анатолія Шарія в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 ("Державна зрада") та ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

Liked the article?
Help us be even more cool!