ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс ГП запропонував створити міжвідомчу робочу групу за участю ГО для координації розслідування злочинів проти журналістів

05.06.2020, 13:50
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Офіс Генерального прокурора запропонував створити міжвідомчу робочу групу для координації діяльності в розслідуваннях злочинів проти журналістів, до якої зможуть увійти представники всіх правоохоронних органів.

Таку ідею 5 червня під час дискусії “Безпека журналістів та протидія безкарності за злочини проти журналістів” висловив представник Офісу Генпрокурора України Олег Пилипюк, виконувач обов’язків заступника начальника Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Офісу Генпрокурора України, повідомляє “Детектор медіа”.

Він уточнив, що в самому Офісі Генпрокурора така група вже працює. Однак вона не є міжвідомчою.

“Ми можемо розглянути пропозиції, щоб створити таку групу: щоб кожен орган досудового розслідування запропонував своїх представників. Відповідно, рівень комунікації з цього конкретного питання може бути підвищений. За згодою до цієї групи зможуть долучитися представники громадськості, державних та недержавних організацій тощо. Для того щоб спільно підвищувалась ефективність захисту прав журналістів і ефективність розслідувань”, – сказав Пилипюк.

Начальник відділу департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Павло Пушкар позитивно оцінив цю пропозицію. Він сказав, що обговорить цю ініціативу з Міністерством юстиції, щоб відомство зазначило її у звіті Кабінету Міністрів. 

“Думаю, що це може слугувати важливим сегментом звіту уряду про такий інституційний захід”, – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 17 березня Офіс Генерального прокурора повідомив про створення робочої групи, яка працюватиме над аналізом стану нагляду за дотриманням законів у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених стосовно журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!