ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ прокоментували тиск на Слідство.Інфо

Служба безпеки України вивчає оприлюднену редакцією Слідства.Інфо інформацію про тиск СБУ через представників ТЦК на журналіста Євгенія Шульгата після оприлюднення його розслідування про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка.

Про це Інтерфакс-Україна повідомили в пресслужбі СБУ.

“СБУ, Міністерство оборони та Генштаб ЗСУ проводять відповідну перевірку. Про її результати буде повідомлено додатково. Окремо наголошуємо, що, відповідно до закону, співробітники СБУ не мають повноважень надавати офіційні вказівки або доручення щодо спілкування працівників ТЦК із журналістами”, – зазначили в пресслужбі.

Про зустріч з головою СБУ Василем Малюком по гарячих слідах повідомив 6 квітня голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, де останній “акцентував на неприпустимості дій та поведінки окремих співробітників”.

“Голова чітко дав зрозуміти, що ця ситуація не залишиться без уваги”, – написав Юрчишин.

Також, зазначив депутат, під час зустрічі “проговорили і співпрацю в боротьбі з російською дезінформацією, і допомогу поневоленим росією народам, і взаємодію із соціальними мережами для посилення нашої інформаційної безпеки”.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня редакція Слідства.Інфо заявила, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату. У такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, вважає медіа. 

Медіарух вимагає відкрити кримінальне провадження щодо співробітників СБУ та ТЦК через інцидент із журналістом Слідства.Інфо.

6 квітня Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що доручив провести службову перевірку щодо інформації Слідства.Інфо про намагання вручити повістку їхньому журналісту після розслідування.

Зазначимо, що СБУ не виходила з публічною заявою щодо ситуації довкола Слідства.Інфо. 

Liked the article?
Help us be even more cool!