ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Офіс генпрокурора теж оскаржив домашній арешт Медведчука

18.05.2021, 13:42
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Офіс генерального прокурора подав скаргу на запобіжний захід депутату від “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку. 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

Прокуратура продовжує наполягати на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 300 мільйонів гривень.

Як повідомляв ІМІ, 18 травня народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін повідомив, що адвокати Віктора Медведчука подали апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва, який постановив узяти його під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

13 травня Печерський райсуд Києва постановив узяти народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Того ж дня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та голова Служби безпеки України Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Також вони допомагали Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!