ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обвинувачений у держзраді пропагандист Вишинський незаконно приїхав до Луганська

24.03.2023, 14:27
Фото – скрін з відео інтерв'ю пропагандистському телеканалу "ГТРК ЛНР"
Фото – скрін з відео інтерв'ю пропагандистському телеканалу "ГТРК ЛНР"

Виконавчий директор міжнародного інформаційного агентства Росія Сьогодні, член Ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства та прав людини, пропагандист, обвинувачений в Україні в державній зраді, Кирило Вишинський незаконно приїхав до окупованого Луганська.

Це випливає з повідомлення пресслужби Луганської академії культури та мистецтв, яка працює в окупованому місті й не евакуювалась у 2014 році.

Там зазначили, що Вишинський “докладно розповів про свій досвід роботи в українських та російських засобах масової інформації, а також дав слухачам низку рекомендацій щодо дотримання медіагігієни”.

Ще одним підтвердженням того, що Вишинський був у Луганську, є відеозапис його інтерв’ю місцевому луганському пропагандисту Леонарду Свідовському, якому влітку 2022 року СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності.

Зазначимо, що, відповідно до українського законодавства, пункти пропуску на тій ділянці українсько-російському кордону, що пролягає на окупованих територіях, не працюють. Також їх закрито в Криму. Потрапити легально на окуповані території можна лише з боку підконтрольної Україні території, маючи відповідний дозвіл.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі РІА Новини Україна та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

6 березня 2019 року прокуратура АР Крим скерувала до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт щодо Кирила Вишинського для розгляду по суті.

28 серпня 2019 року Київський апеляційний суд випустив Кирила Вишинського під особисте зобов’язання.

7 вересня 2019 року Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі “35 на 35”. До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко, а Вишинського відправили до Росії.

Прокуратура АР Крим повідомила, що процесуальний статус керівника РІА Новини Україна Кирила Вишинського в кримінальному провадженні, яке розслідують українські органи прокуратури, залишається незмінним – його підозрюють у державній зраді.

Liked the article?
Help us be even more cool!