ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обсяг продажів книги про Стуса сягнув понад 100 тис. примірників

19.07.2021, 14:01
Фото – volynnews.com
Фото – volynnews.com

Обсяг продажів книжки Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” становить 105 тисяч примірників.

Про це Кіпіані повідомив під час зустрічі з активістами волонтерської організації “Разом для України” у Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ.

“Через судову тяганину попит на книжку значно зріс. Якби не суд, продажі були б на рівні 20 тисяч примірників. А так нам вдалося продати від 103 до 105 тисяч книжок”, – сказав він.

За його словами, книжка вже побувала на вершинах кількох гір у світі, її примірник отримав український військовослужбовець Віталій Марків, поки чекав на судове рішення в італійській в'язниці (врешті був виправданий). Кіпіані має намір домовитися з бізнесменом Ілоном Маском, який готується відправляти в космічні польоти туристів, щоб книжка здійснила мандрівку в космос.

Також Кіпіані зазначив, що народний депутат Віктор Медведчук, який подав до суду позов щодо заборони книжки, не виконує судового рішення про виплату збитків видавництву та особисто йому як компенсації за судові витрати.

Як повідомляв ІМІ, 19 березня Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону видання і розповсюдження книги журналіста Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Віктор Медведчук повинен сплатити видавництву 295,7 тис. грн витрат на правничу допомогу і 2,3 тис. грн судового збору за подання апеляційної скарги.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд зобов’язав автора книги “Справа Василя Стуса” Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з книжки інформацію про народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука та заборонив розповсюдження надрукованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука. Суд заборонив Кіпіані й видавництву Vivat використовувати та поширювати в ЗМІ інформацію, яка міститься в згаданих двох розділах і “надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як персонажа, дійову особу без його згоди”.

Книга Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” вийшла друком у травні 2019 року. Її загальний наклад – 35 тисяч примірників.

У вересні 2019 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, бо та містить “висловлювання, які не відповідають дійсності”. Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!