ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ОБСЄ закликає негайно звільнити з полону бойовиків Асєєва

01.06.2018, 15:56
Фото - Фейсбук Єгор Фірсов

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликає до негайного звільнення журналіста, автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва, який вже рік перебуває у в'язниці бойовиків угруповання “ДНР”. Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ, інформує Радіо Свобода.

“Продовження нелегального ув’язнення Станіслава Асєєва є жахливим і не може толеруватися. Журналіста утримують вже протягом цілого року, а відсутність доступу до нього лише посилює стурбованість його долею. Я закликаю його негайно звільнити з гуманітарних причин і зі справи принципу”, – сказав Дезір.

Він закликав представників усіх країн-членів ОБСЄ посилити тиск на “будь-яких відповідальних осіб у Донецьку” з вимогою звільнити Асєєва.

Напередодні перший заступник голови Верховної Ради України, член гуманітарної підгрупи ТКГ на переговорах у Мінську Ірина Геращенко закликала представника ОБСЄ Тоні Фріша відвідати журналіста, який перебуває у в'язниці бойовиків угруповання “ДНР”.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв.

16 липня екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов заявив, що представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю.

Liked the article?
Help us be even more cool!