ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КМДА заявила, що евакуює дві лікарні через анонсований в інтернеті удар РФ (доповнено)

Київська міська державна адміністрація повідомила про термінову евакуацію двох лікарень через поширення в інтернет-медіа відео, де фактично анонсовано удар РФ по цих медичних закладах нібито через перебування в них військових. 

Про це повідомляється в телеграм-каналі КМДА.

За даними адміністрації, лікарні розташовані на вулиці Богатирській, одна з лікарень є дитячою.

“Це абсолютна брехня (про перебування в лікарнях військових. – Ред.) і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці. Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці”, – заявляє КМДА.

Також місто звернулося до Служби безпеки України, Міністерства охорони здоров'я по допомогу та “поінформувало про заходи, які вживає для збереження життя й здоров'я пацієнтів і персоналу лікарень”.

Доповнення. Відео, через яке з двох київських лікарень евакуюють людей, записано 25 квітня під час з'їзду “Всебелорусского народного собрания”.

На відео голова Комітету держбезпеки Білорусі Іван Тертель говорить таке: “Всі ці люди, їхні плани й діяльність комітету давно відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Рішуче та без зволікань. Серед терористів та їхніх пособників є вбиті та поранені. Без сумніву, на всіх них чекає заслужене покарання. Навіть попри те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресами Богатирська, 30 та 32, де фактично сховалися за спини хворих дітей”.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року Служба безпеки України затримала двох агентів Федеральної служби безпеки Росії, які готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу Збройних сил України.

Liked the article?
Help us be even more cool!