ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НСТУ просить новий уряд розблокувати рахунки

11.03.2020, 10:08
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) звернулася до новообраного уряду з проханням вирішити питання з блокуванням рахунків компанії та затриманням заробітної плати працівникам Суспільного.

Про це йдеться в листі компанії на адресу уряду, повідомляється на сайті "Суспільне:UA".

Правління Суспільного наголошує, що ці дві вищевказані проблеми телерадіокомпанії "можна вирішити за негайного втручання уряду".

Згідно з інформацією мовника, понад чотири тисячі працівників Суспільного не отримали заробітної плати в лютому й можуть не отримати її і в березні, адже досі не затверджено паспорта відповідної бюджетної програми та не внесено належних змін до постанови Кабінету Міністрів України (від 25 січня 2017 року №30) щодо порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки ПАТ "НСТУ". 

"Оскільки змінився головний розпорядник бюджетних коштів для телерадіокомпанії (раніше це був Державний комітет телебачення і радіомовлення України, наразі ж – Міністерство культури, молоді та спорту України)", – йдеться в листі.

Керівництво компанії наголошує, що всі необхідні документи зі свого боку Суспільний мовник подав ще в січні, відбувалося погодження у відповідних міністерств, а зі зміною складу Кабміну вся процедура відбулася повторно.

Правління Суспільного мовника звертається до новообраного уряду з проханням на найближчому засіданні розглянути питання та внести необхідні зміни до постанови від 25 січня 2017 року №30, а також пришвидшити затвердження паспорта бюджетної програми відповідним головним розпорядником.

Крім того, Суспільний мовник звертається до уряду з проханням ініціювати виділення з державного бюджету окремих коштів для погашення наявної заборгованості колишньої державної компанії (10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору), а також 1,6 млн євро виконавчого збору, що телерадіокомпанія має сплатити додатково.

"Вищезазначені рішення з боку Кабінету Міністрів України дадуть змогу розблокувати роботу Суспільного мовника, забезпечити планову підготовку країни до участі в міжнародних подіях та їх висвітлення в Україні, а також належне виконання зобов’язань перед контрагентами та міжнародними партнерами", – резюмували в компанії.

Як повідомляв ІМІ, 28 лютого Суспільний мовник повідомив, що 18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору (разом це 308 млн грн) на користь акціонерного товариства "Євроньюз".

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що відомство разом з Міністерством фінансів передбачать кошти на негайне погашення боргів  НСТУ перед "Євроньюз" із бюджету НСТУ, а потім ініціюють збільшення фінансування Суспільного на цю суму.

6 березня Незалежна медійна рада звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та членів уряду із закликом невідкладно вирішити задавнену проблему з боргом Національної суспільної телерадіокомпанії України перед Euronews SA.

Liked the article?
Help us be even more cool!