ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецька газета повідомила про "сірі зарплати" на телеканалі Порошенка

02.12.2016, 14:46

Німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung опублікувала 1 грудня статтю про те, що український 5 канал виплачує зарплату працівникам із нелегальних кас, щоб ухилитися від сплати податків. Це виданню підтвердили семеро колишніх та нинішніх журналістів телеканалу, який належить Президенту України Петру Порошенку, повідомляє DW.

За словами журналістів, "сірі зарплати" вони вже кілька років отримують на паралельні банківські картки разом із офіційною зарплатою.

Так, на одну картку надходить офіційна зарплатня, сума якої часто дорівнює мінімальній, зафіксованій в українському законодавстві, а на іншу - вища сума неофіційної зарплати, отримання якої не потребує розписки. Раніше неофіційна частина виплачувалася готівкою “в конвертах”, повідомили газеті журналісти.

Адміністрація Президента України у відповідь на запит видання заявила, що коментар на цю тему може дати тільки 5 канал. Серед іншого німецьке видання поцікавилося, чи відомо президентові Порошенку про ймовірні “сірі доходи” на його телеканалі. Прес-секретарка телеканалу Олександра Матіос телефоном підтвердила отримання запитань від газети та пообіцяла відповісти, однак реакції після цього не було. Головний редактор каналу Володимир Мжельський не відповів німецьким журналістам ні телефоном, ні електронною поштою.

Двоє журналісток телеканалу, Оксана Гриценко та Ксенія Новікова, погодилися виступити в якості свідків під власними іменами, зазначає газета. Інші п'ятеро співробітників надали перевагу нерозголошенню їхніх імен. Жоден інший член редакції, з якими спілкувалася Frankfurter Allgemeine Zeitung, не спростував інформацію про неофіційну частину зарплатні на 5 каналі, зазначає німецька газета.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2015 року ведучий безстрокового денного марафону на 5 каналі “Україна понад усе” і “Інформаційного ранку” Роман Сухан повідомив про своє звільнення з телеканалу без пояснення причин з боку керівництва, а також про виплати зарплат "в конвертах" і "джинсу" в ефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!