ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежна медійна рада закликала "Голос Америки" звільнити російського пропагандиста Княгницького

28.02.2023, 13:00
Фото – RTVI
Фото – RTVI

Незалежна медійна рада (НМР) вимагає звільнити з “Голосу Америки” колишнього автора пропагандистських сюжетів каналу НТВ Гаррі Княгницького. Про це йдеться в заяві Незалежної медійної ради. 

НМР закликає “Голос Америки” змінити редакційну політику так, щоб унеможливити приймання на роботу людей, причетних до злочинної дезінформації. 

“Голос Америки” дає приклад медіа у всьому світі. Нехай це буде приклад захисту високих стандартів репутації. А не відбілювання російських пропагандистів. Ми закликаємо всі якісні та відповідальні медіа цивілізованого світу відмовитися від співпраці з російськими медійниками, в послужному списку яких є робота на кремлівську пропаганду. 

Незалежно від того, які погляди та переконання вони озвучують зараз, колишні пропагандисти не мають отримувати перепустку в журналістську професію та бути допущеними до створення медійного продукту, адресованого людям вільного світу. Ми віримо, що колись відповідальні за злочини російської пропаганди будуть покарані, однак уже зараз можуть і повинні працювати репутаційні механізми відповідальності за співпричетність до зла”, – йдеться в заяві.

Незалежна медійна рада зауважила, що НТВ повністю належить російській державній компанії “Газпром” та з грудня 2022 року перебуває під санкціями Європейського Союзу за “безперервні та узгоджені дії щодо дезінформації та військової пропаганди, легітимізацію російської агресії”. 

Крім того, НМР навела приклади пропагандистської діяльності Княгницького:

Як зазначає НМР, урешті Княгницький пішов з НТВ, “але його погляди залишилися з ним”. 

“На каналі RTVI, коли Росія обстріляла та викрала українських моряків у Керченській протоці, Гаррі Княгницький спекулював, що це Україна спровокувала Росію, а ситуація з морськими кордонами юридично неоднозначна. Такою ж неоднозначною залишатиметься репутація та довіра до “Голосу Америки”, поки в російській службі мовника працюватимуть російські пропагандисти. Поки агресію Росії висвітлюватиме людина, яка допомагала маскувати її під “ополчение”. Поки про незаконну окупацію України розповідатиме той, хто на камеру легітимізував анексію Криму”,  – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 21 та 22 лютого Kyiv Post і “Детектор медіа” повідомили, що з листопада 2022 року в російській службі “Голосу Америки” працюють колишній кореспондент російського телеканалу НТВ Гаррі Княгницький та Дарія Давидова, якій закидають легітимізацію анексії Криму. Раніше Гаррі знімав пропагандистські сюжети про російську війну проти України, приклади яких були наведені в публікаціях обох ЗМІ.

22 лютого українське об’єднання Медіарух закликало керівництво “Голосу Америки” звільнити з російської служби Гаррі Княгницького. Медіарух навів приклади його робіт, які свідчать, що Княгницький особисто займався пропагандою, знімаючи сюжети про російсько-українську війну.

23 лютого речник “Голосу Америки” Найджел Ґіббс повідомив, що робота Гаррі Княгницького на “Голосі Америці” проходить суворий процес редагування інформаційного агентства.

24 лютого “Голос Америки” відправив у відпустку журналістів російської служби Гаррі Княгницького та Дарію Давидову після звинувачень у роботі на російську пропаганду.

Liked the article?
Help us be even more cool!