ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада звернулася до 1+1 та NewsOne через "секретні лабораторії США в Україні"

07.05.2020, 14:51
Фото – nrada.gov.ua
Фото – nrada.gov.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до телеканалів “1+1” та NewsOne через інформацію про “секретні лабораторії США в Україні”. Про це повідомила голова Нацради Ольга Герасим’юк 7 травня під час засідання регулятора, інформує Радіо Свобода.

“Ми мали нещодавно величезну хвилю обговорень щодо цих так званих “секретних лабораторій”, які нібито працюють в Україні. Запущена ця хвиля дуже давно, ще коли угода з американськими дослідниками в Грузії завершувалася. Тоді Росія запускала ці фейки. Цього року в грудні добігає кінця термін угоди співпраці з дослідниками в Україні, і, відповідно, була запущена ця хвиля”, – пояснила Герасим’юк.

За її словами, ця інформація була підхоплена кількома українськими телекомпаніями.

“На превеликий жаль, це було підхоплено кількома компаніями, викликала величезне обурення та стилістика, у якій це відбувалося, у трансляціях на 1+1, NewsOne. Відповідно, ми отримали від знаної та авторитетної компанії StopFake спростування тих тез, які запускалися в ефір... Ми звертаємося з листами до названих мною компаній щодо цього явища, яке ми всі спостерігали”, – додала Герасим’юк.

Вона зазначила, що сьогодні Нацрада звертається до Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з проханням внести зміни до законодавства, оскільки наразі регулятор не має досить повноважень для протидії дезінформації.

Нагадаємо, 27 квітня телеканал “1+1” у програмі “Секретні матеріали” розповів, що в Україні “секретно” працюють біологічні лабораторії США, які нібито можуть бути причетні до розроблення бактеріологічної зброї й спалахів підозрілих хвороб.

15 квітня на сайті партії “Опозиційна платформа – За життя” з'явилося звернення Віктора Медведчука до Президента, керівників МОЗ, СБУ і Прем'єр-міністра, в якому стверджувалося, що в “Україні діють 15 військових біолабораторій”.

6 травня представник Державного департаменту США Джордж Кент заявив, що телеканал “1+1” у своєму матеріалі про “американські біолабораторії” в Україні повторив російський фейк.

Liked the article?
Help us be even more cool!