ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держдепі вважають, що 1+1 повторив російський фейк про "американські лабораторії"

07.05.2020, 10:19
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

У Держдепі США вважають, що телеканал “1+1”, показавши матеріал про нібито роботу “американських біолабораторій” в Україні, повторив фейк російської пропаганди. 

Про це 6 травня заявив високопосадовець Держдепу США, який відповідає за відносини з Україною, Джордж Кент під час онлайн-дискусії “Зміцнення відносин США зі Східною Європою під час пандемії”, повідомляє “Європейська правда”

За його словами, цю історію в Україні “у гру ввів” Віктор Медведчук, якого Кент назвав “улюбленим українцем Путіна”. 

“Український телеканал “1+1”, власником якого є олігарх Коломойський, повторив російську дезінформацію, яка стосувалася лабораторій”, – прокоментував Кент показ телесюжету на українському телеканалі. 

За його словами, коли приватний телеканал повторює брехню, це свідчить про брак журналістської цілісності. 

“Я думаю, кожен повинен запитати в них (про відповідальність. – Ред.), але це не те питання, яке США порушуватимуть на урядовому рівні, це приватне медіа. І це підкреслює важливість мати активне незалежне розслідувальне медіа – у кожній країні”, – резюмував Кент. 

Нагадаємо, 27 квітня телеканал “1+1” у програмі “Секретні матеріали” розповів, що в Україні “секретно” працюють біологічні лабораторії США, які нібито можуть бути причетні до розроблення бактеріологічної зброї й спалахів підозрілих хвороб.

15 квітня на сайті партії “Опозиційна платформа – За життя” з'явилося звернення Віктора Медведчука до Президента, керівників МОЗ, СБУ і Прем'єр-міністра, в якому стверджувалося, що в “Україні діють 15 військових біолабораторій”.

Liked the article?
Help us be even more cool!