ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада звернеться до НАЗК щодо "Першого незалежного" та його власника Шуфрича

13.01.2022, 15:01
Фото – mediasat.info
Фото – mediasat.info

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скерує результати перевірки супутникового телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”) до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Таке рішення регулятор увалив на засіданні 13 січня за результатами додаткової перевірки телеканалу, яку йому призначили у зв’язку зі зміною власника. 

Нацрада зазначила, що надані ліцензіатом пояснення і документи свідчать, що структура власності телеканалу не містить порушень. 

Водночас Нацрада скерує до НАЗК результати перевірки телеканалу для реагування на потенційний конфлікт інтересів кінцевого бенефіціарного власника медіа народного депутата Нестора Шуфрича. Адже Шуфрич одночасно є народним депутатом України та головою Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова.

З огляду на це, зазначає Нацрада, відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”, посадовець має потенційний конфлікт інтересів.

Як повідомляв ІМІ, 8 грудня 2021 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила додаткову перевірку структури власності телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”). Додаткову перевірку Нацрада призначила, оскільки під час позапланової перевірки структури власності каналу виявила нові факти, які потребують додаткового вивчення. Зокрема, на час проведення перевірки ліцензіат не повідомив регулятору про зміну кінцевого бенефіціарного власника, яким, зокрема, став народний депутат України Нестор Шуфрич. Також у компанії відбулися зміни в переліку пов’язаних осіб та в розподілі часток володіння компанією. 

16 вересня 2021 року Нацрада призначила “Першому незалежному” позапланову перевірку через подання ним неповної інформації про власників телеканалу. Документи про структуру власності, які ліцензіат надав регулятору, містять дані лише про 99% власності медіа.

24 вересня стало відомо, що народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” та голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”), який організували працівники та менеджери санкційних телеканалів ZIK, NewsOne і 112 Україна.

28 жовтня Нестор Шуфрич став власником ТОВ “Телепростір” (телеканал UkrLive).

 

Liked the article?
Help us be even more cool!