ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку миколаївській філії НСТУ через рекламу цілительки

18.08.2017, 12:38

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (миколаївська філія). Таке рішення Нацрада ухвалила під час засідання 17 серпня, повідомляється на сайті регулятора.

Так, під час моніторингу ефірного телемовлення НСТУ (31 ТВК у м. Миколаєві) Нацрада зафіксувала вихід в ефір 4 березня ц.р. о 13.30 передачі за участю “спасительки Вєсти”, що має ознаки порушення вимог пункту е) частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (телерадіоорганізація зобов’язана: виконувати правила рекламної діяльності і спонсорства, встановлені законодавством), оскільки в передачі наявна рекламна інформація про послуги ворожіння та цілительства.

“Це є ознакою порушення вимог абзаців десятого та одинадцятого статті 1, абзацу чотирнадцятого частини першої статті 8, частини першої та частини другої статті 9, частини дванадцятої статті 21 Закону України “Про рекламу”, - зазначили в Нацраді.

Регулятор зауважує, що ухвалить відповідне рішення щодо мовника після проведення позапланової перевірки і з’ясування усіх фактів.

Liked the article?
Help us be even more cool!