ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада через карантин перенесла дату конференції з обрання члена Наглядової ради НСТУ

24.03.2020, 15:03
Фото - radiosvoboda.org
Фото - radiosvoboda.org

Національна рада з питань телебачення і радімовлення повідомляє про перенесення дати проведення конференцій для обрання членів Наглядової ради Суспільного мовника у сферах місцевого самоврядування, фізичного виховання та спорту, журналістики на пізніший термін.

Про це йдеться у повідомленні Нацради до громадських організацій, які висувають своїх кандидатів для участі в конференціях із обрання членів Наглядової ради НСТУ.

Таке рішення ухвалено через заходи для запобігання поширенню вірусної інфекції COVID-19, які запроваджені в країні. 

Конференції з обрання членів Наглядової ради НСТУ мали відбутися у термін з 6 по 15 квітня. Прийом заяв від кандидатів тривав з 16 по 22 березня, однак наразі не всі організації подали заяви до визначеної дати. Всі документи, які вже надійшли, оприлюднені на вебсайті регулятора, повідомляє Нацрада.

Зважаючи на той факт, що нині більшість людей обмежені в пересуванні, заяви на участь у конференціях прийматимуться упродовж кількох днів після закінчення карантину, про що громадські об’єднання та асоціації будуть повідомлені додатково”, - йдеться у повідомленні. 

Нацрада на своєму засіданні ухвалить рішення про внесення змін у календарні плани конференцій та визначить інші дати їх проведення.

Як повідомляв ІМІ, 19 лютого громадська організація "Інститут масової інформації" звернулася до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням розглянути й зупинити загрозу монополізації конкурсу до наглядової ради НСТУ з боку НСЖУ.

20 лютого Громадська комісія з питань проведення конференцій розглянула питання про участь у конкурсі до наглядової ради Суспільного мовлення філій Національної спілки журналістів України (НСЖУ), заслухала юриста НСЖУ та ухвалила рішення рекомендувати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення не розглядати заяв від організацій, які не відповідають статуту громадських об’єднань, це стосується творчих спілок і благодійних фондів.

3 лютого Нацрада продовжила приймання заяв на участь у конференціях з обрання членів наглядової ради НСТУ до 17 лютого.

Понад 20 регіональних організацій Національної спілки журналістів України (НСЖУ) подали заявки на участь у конференції громадських об’єднань та асоціацій щодо делегування представника до наглядової ради НСТУ у сфері журналістики. 

6 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення допустила 41-шу громадську організацію до участі в конференції з обрання члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) та не допустила 27 організацій через невідповідність критеріям. Серед них 23 організації у сфері журналістики, зокрема Національна спілка журналістів та деякі її регіональні осередки.

Liked the article?
Help us be even more cool!