ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадська комісія рекомендувала Нацраді не розглядати заяв від творчих спілок та благодійних фондів

21.02.2020, 10:30
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Громадська комісія з питань проведення конференцій розглянула питання про участь у конкурсі до наглядової ради Суспільного мовлення філій Національної спілки журналістів України (НСЖУ), заслухала юриста НСЖУ та ухвалила рішення рекомендувати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення не розглядати заяв від організацій, які не відповідають статуту громадських об’єднань, це стосується творчих спілок і благодійних фондів.

Про це сказала перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк, повідомляє “Детектор медіа”.

“Комісія прийняла рішення рекомендувати Національній раді не розглядати допущення до конференцій організацій, які не відповідають вимогам громадських об’єднань, як це зазначено в положенні про участь”, – сказала вона.

За її словами, це проміжне рішення стосується НСЖУ та її регіональних організацій, оскільки це національна всеукраїнська творча спілка, а не громадська організація чи асоціація.

Ольга Герасим’юк зазначила, що це проміжне рішення громадської комісії, треба ще зробити перевірку діяльності організацій, які подали заяви.

“Потрібен час, щоби члени комісії, відповідальні за розгляд заяв, могли перевірити докази конкретної діяльності активностей всіх організацій, які подалися. Ми говоримо зараз не тільки про НСЖУ і філії, хоча й про них також. Згідно з положенням про участь, громадські організації мають проводити заходи у своїй сфері, тобто це не має бути участь у якихось концертах. Комісія це перевірить і після цього свої пропозиції передасть Національній раді. 5 березня Нацрада розглядатиме пропозиції комісії і затверджуватиме своїм рішенням”, – сказала Ольга Герасим’юк.

Як відомо, до складу громадської комісії входять Олена Андрієнко, Сергій Бойко, Ольга Большакова, Віра Іванчук, Наталія Клітна, Анна Кондратьєва, Світлана Коробіна, Едуард Романченко і Сергій Томіленко.

Нагадаємо, 3 лютого Нацрада продовжила приймання заяв на участь у конференціях з обрання членів наглядової ради НСТУ до 17 лютого.

Понад 20 регіональних організацій Національної спілки журналістів України (НСЖУ) подали заявки на участь у конференції громадських об’єднань та асоціацій щодо делегування представника до наглядової ради НСТУ у сфері журналістики. 

Громадська організація “Інститут масової інформації” звернулася до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням розглянути й зупинити загрозу монополізації конкурсу до наглядової ради НСТУ з боку НСЖУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!