ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепам Ковальову та Козаку нараховували зарплату після втечі – Bihus.Іnfo

04.10.2022, 10:06
Фото – Facebook-сторінка Олексія Ковальова
Фото – Facebook-сторінка Олексія Ковальова

Колишні медіавласники, народні депутати Олексій Ковальов та Тарас Козак продовжили отримувати зарплату після початку повномасштабного російського вторгнення. Це з’ясували розслідувачі Bihus.Info, пише "Детектор медіа".

Олексій Ковальов, зараз уже колишній власник 4 каналу, з кінця лютого перебував на окупованій Херсонщині. Згодом він оголосив, що перейшов на бік Росії, та обійняв "посаду" в окупаційній "владі". Наприкінці серпня він загинув від вогнепального поранення.

Соратник проросійського політика Віктора Медведчука Тарас Козак, колишній власник так званих каналів Медведчука, востаннє був присутній у парламенті в листопаді 2020 року. У лютому 2021 року рішенням РНБО були запроваджені санкції проти Тараса Козака, які передбачали закриття каналів "112 Україна", ZIK та NewsOne. Приблизно в той самий час він виїхав з України. Нардепа розшукують за підозрою в держзраді.

Як з'ясували журналісти, обидва проросійські депутати продовжували отримувати зарплату в парламенті. Щоправда, на думку розслідувачів, в Апараті Верховної Ради намагалися це приховати.

Так, журналістам надійшло дві відповіді від Апарата ВРУ. У першій ішлося про те, що Ковальов отримував зарплатню, виплати за виконання депутатських повноважень, компенсації за проїзд та лікування до травня.

У другій відповіді, яку журналісти отримали пізніше, вже зазначалося, що останні нарахування і виплати Ковальову здійснювалися в лютому. В Апараті ВРУ пояснили, що "усунули неточності" й що достовірною потрібно вважати другу відповідь.

Водночас в обох відповідях ішлося про те, що нардеп від нині забороненої ОПЗЖ Тарас Козак з лютого не отримував жодних виплат.

Журналісти перевірили отриману інформацію за допомогою державного порталу "Єдата", дізнавшись, що з лютого Олексію Ковальову виплатили понад 200 тисяч гривень: 170 тисяч гривень як зарплату і кошти на виконання депутатських повноважень, 30 тисяч гривень як компенсацію за проїзд територією України й ще майже 20 тисяч гривень компенсації за оренду житла.

Тарас Козак, як з’ясувалося, також отримував виплати після 24 лютого: понад 40 тисяч гривень заробітної платні.

Нагадаємо, інформація про вбивство Олексія Ковальова з'явилась у телеграм-каналах увечері 28 серпня. Про його вбивство повідомив і радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань: "З’явилась інформація, що в Залізному Порту вбито екснардепа-зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого "міністра" повідомляли й пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили".                           

29 серпня Слідчий комітет Росії підтвердив смерть підозрюваного в державній зраді народного депутата Олексія Ковальова.

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій у Голій Пристані. 

15 липня Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголошено в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!