ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нападниці на журналістів "112 Україна" повідомлено про підозру

20.01.2020, 11:31
Фото – скриншот з відео прокуратури Харківської області
Фото – скриншот з відео прокуратури Харківської області

Родичці директора ДП “Гутянське лісове господарство” повідомили про підозру в перешкоджанні професійній діяльності журналістів. Про це повідомляється на сайті прокуратури Харківської області.

“17 січня 2020 року жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 ККУ, – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вчинене за попередньою змовою групою осіб”, – повідомляє прокуратура. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Ще чотирьом чоловікам також оголошено про підозру за ч. 3 ст. 171 ККУ, трьом з них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У прокуратурі нагадали, що 28 серпня 2019 року на працівників одного з каналів, які знімали відеосюжет про факти незаконного вирубування лісу, вчинили напад. 

“Жінка з групою інших осіб підбігла до журналістів, почала закривати об’єктиви відеокамер, штовхати працівників ЗМІ. Крім того, вона своїм тілом заблокувала виїзд автівки, яка належить журналістам, поки її подільники проколювали колеса машини, вимагаючи видалити відзнятий матеріал”, – нагадали в прокуратурі.

Як повідомляв ІМІ, 28 серпня 2019 року в селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу телеканалу “112 Україна”, яка знімала сюжет про розкрадання лісу. Машину групи заблокували і пробили колеса, журналіста Олега Решетняка побили, йому викликали швидку допомогу.

28 серпня поліція Харківщини затримала 49 ймовірних учасників конфлікту, унаслідок якого постраждала знімальна група “112 Україна”.

Поліція Харківщини повідомила одному з найбільш активних учасників нападу на знімальну групу телеканалу “112 Україна” про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!