ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція повідомила про підозру найактивнішому нападнику на журналістів "112 Україна"

29.08.2019, 14:18
Фото – Нацполіція, mvs.gov.ua

Поліція Харківщини повідомила одному з найбільш активних учасників нападу на знімальну групу телеканалу “112 Україна” про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Ще двох учасників конфлікту затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171 та ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

“У рамках досудового розслідування встановлено, що саме ці особи вчиняли стосовно журналістів протиправні дії. Зокрема, як з’ясували слідчі, охоронці лісопереробного підприємства, застосовуючи силу, перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесних ушкоджень журналісту. В результаті події представник ЗМІ отримав забій спини, нирки, а також синці на лобній частині голови та обличчі”, – повідомляє поліція.

Під час досудового розслідування члени знімальної групи телеканалу визнані потерпілими в кримінальному провадженні. Слідчі детально допитали їх для встановлення повної картини події. Потерпілого журналіста скеровано на медичне обстеження. 

Усього слідчі, прокурори та працівники оперативних підрозділів допитали як свідків 48 осіб.

Процесуальний керівник у кримінальному провадженні виніс 22 постанови про відібрання зразків слідів пальців рук у 19 свідків та трох потерпілих. Зразки необхідні для проведення експертиз.

Крім того, 10 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 173 ("Дрібне хуліганство") Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі і процесуальні дії. Розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ч. 1 ст. 186 ("Грабіж"), ст. 293 ("Групове порушення громадського порядку"), ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України. За скоєння цих злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.  

Як повідомляв ІМІ, 28 серпня в селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу телеканалу “112 Україна”, яка знімала сюжет про розкрадання лісу. Машину групи заблокували і пробили колеса, журналіста Олега Решетняка побили, йому викликали швидку допомогу.

28 серпня поліція Харківщини затримала 49 ймовірних учасників конфлікту, унаслідок якого постраждала знімальна група “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!