ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На ZIK заборонили висвітлювати мітинг у Києві. Проте редактор показав стрім

03.07.2019, 10:35
Фото – hromadske.ua

Працівникам телеканалу ZIK, який купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, заборонили висвітлювати акцію протесту 2 липня на майдані Незалежності. Втім, попри заборону, випусковий редактор Ігор Кримов показав мітинг, який транслювало Громадське. Про це він повідомив Громадському.

У центрі Києва протестували проти реєстрації кандидатами в депутати голови Адміністрації Президента часів Януковича Андрія Клюєва та відеоблогера Анатолія Шарія.

За словами Кримова, показувати акцію в прямому ефірі заборонила шеф-редакторка телеканалу Дар’я Гордійко, аргументуючи тим, що ця подія нібито “не цікава”.

“Наслідки дізнаюсь після ефіру, певно. Втім, уже в АСБ (апаратно-студійному блоці. – Ред.) Дарина прибігала й заборонила показувати. Кілька хвилин свободи було”, розповів Кримов. 

Утім, попри заборону, він як випусковий редактор все ж показав цю акцію, яку тоді транслювало Громадське.

Пізніше Кримов розповів, що за рішенням шеф-редакторки його відсторонили від ефіру, а вже з 3 липня замість нього буде новий випусковий редактор.

Видання звернулося за коментарем до Дар'ї Гордійко, проте вона попросила зателефонувати 3 липня.

Як повідомляв ІМІ, 14 червня стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!