ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Волині судитимуть службовця сільради, який напав на журналістку

31.08.2021, 16:12
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Луцька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо службовця Підгайцівської сільської ради (Волинська область), який 4 січня 2021 року перешкоджав журналістці Людмилі Яворській. 

Як повідомляється на сайті Волинської обласної прокуратури, до суду передано обвинувальний акт стосовно проєктного менеджера Підгайцівської сільради в кримінальному провадженні про організацію з його боку неодноразового заволодіння чужим майном, зокрема у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, а також про умисне перешкоджання веденню журналістської діяльності й вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю  (ч. 3 ст. 27 ч.ч. 3, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 171,ч. 1 ст. 126 КК України).

За  даними слідства, 4 січня 2021 року службовець перешкоджав законній професійній діяльності журналістів, які проводили розслідування щодо дотримання вимог законодавства з боку службових осіб Підгайцівської сільради в процесі виділення земельних ділянок. Під час конфлікту проєктний менеджер шарпав журналістку за одяг і плече, завдаючи болю, та робив спробу вибити з її рук відеокамеру.

Крім того, слідство встановило, що службовець сільради впродовж серпня 2019 – квітня 2020 року організував скоєння злочинів, пов’язаних із заволодінням бюджетними коштами в сумі понад пів мільйона гривень.

“Зареєструвавши дружину підприємцем та змовившись із суб’єктом господарської діяльності, який здійснював технічний нагляд за роботами на об’єктах (матеріали щодо нього виділені в окреме провадження), проєктний менеджер організовував укладання договорів про проведення фірмою дружини робіт з ремонту вулиці в селі Підгайці та території дитячого садочка в селі Романів Луцького району. Згодом, вносячи в акти виконаних підрядних робіт завідомо неправдиві (завищені) відомості про вартість робіт та матеріалів, використаних для їх проведення, службовець сільради передавав ці акти в бухгалтерію”, – йдеться в повідомленні. 

Згідно з матеріалами слідства, на підставі підроблених документів на рахунки підконтрольних посадовцю суб’єктів господарської діяльності Управлінням Державної казначейської служби у Волинській області зайво перераховано понад 515 тисяч гривень.

Як повідомляв ІМІ, 1 липня 2021 року поліція Луцька повідомила про підозру в перешкоджанні журналістській діяльності (ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу) службовцю Підгайцівської сільської ради, який, перебуваючи в приймальні сільського голови Підгайців, втрутився в розмову журналістки з ним, шарпав за одяг, проганяв і намагався вибити з рук камеру.

Ідеться про інцидент із журналісткою Людмилою Яворською, яка 4 січня 2021 року приїхала в Підгайцівську сільраду, щоб зареєструвати запит та отримати коментарі в депутатів щодо ситуації з ремонтом на одній із вулиць. За словами Яворської, підприємець Георгій Штефанес, який працює в сільраді проєктним менеджером, напав на неї і перешкоджав її роботі, після чого вона викликала поліцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!