ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Волині напали на журналістку, яка прийшла до сільради

05.01.2021, 12:35
Фото – pershyj.com
Фото – pershyj.com

У селі Підгайці Волинської області чоловік накинувся на журналістку Людмилу Яворську, яка приїхала 4 січня до Підгайцівської сільської ради для отримання коментарів у депутатів щодо ситуації з ремонтом на одній із вулиць, а також зареєструвати запит на доступ до інформації, повідомляє сайт "Перший". 

Як пише видання, агресивно налаштований чоловік накинувся на журналістку з кулаками та намагався вибити з рук камеру.

Людмила Яворська зняла відео, де можна побачити, як нападник закривав перед нею двері та намагався вибити з її рук камеру. 

"Я дізналася, що в Підгайцях відбуваються дивні події, депутатам не дають інформації про ремонти. Вирішила заодно завезти в цю сільраду запит, бо якраз працюю над іншою темою, яка стосується цієї громади. Запит зареєструвала, а тим часом секретар ради Ольга Овсіюк запропонувала мені обговорити тему запиту з головою Юрієм Семенюком. Він був у її кабінеті. Я пройшла в цей кабінет, отримала від голови кілька реплік, які все ж теми не стосувалися, а швидше ображали мене як журналістку", – розповіла в коментарі для сайту "Перший" Людмила Яворська.

Не закінчивши розмови, голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк пішов до себе в кабінет, а журналістка за ним.

"Коли ми були в приймальні, зайшов чоловік, якого я раніше не знала. Юрій Семенюк кинув до нього репліку про те, що прийшла журналістка і "закидала раду запитами". Цей чоловік відразу накинувся на мене, почав вибивати з рук камеру, кричати образи й проганяти. Потім схопив за плече і боляче шарпнув кілька разів. У цей момент я вже встигла ввімкнути камеру і зафіксувати його напад. Коли я почала запитувати, хто він такий, бо збираюся звертатись у поліцію, він сховався в кабінеті Семенюка і, ніби в себе вдома, закрив двері кабінету на ключ", – розповіла журналістка.

Як пише видання, за зверненнями депутата Богдана Сінчука і журналістки Людмили Яворської на місце прибула слідчо-оперативна група.

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області Людмила Яворська розповіла, що перешкоджав її діяльності підприємець Георгій Штефанес. Як з'ясувалося, за її словами, він працює в Підгайцівській сільраді проєктним менеджером. 

"Я переконана, що він знав, що я журналістка, і перешкоджав моїй професійній діяльності. Чоловік напав на мене після того, як сільський голова "відрекомендував" мене словами, що я журналістка і принесла в сільраду запити. Крім того, в мене на шиї був фотоапарат, а в руках камера. Штефанес вибивав з рук камеру, проганяв мене і мав на меті залякати, щоб я надалі не приходила в цю сільраду. Розцінюю такі дії як перешкоджання журналістській діяльності", – зазначила Людмила Яворська.

Речниця Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук у коментарі представниці ІМІ зазначила, що заяву в поліцію журналістка написала. Наразі, за словами речниці, триває збір інформації, опитують учасників та свідків події і невдовзі ухвалять рішення щодо кваліфікації.

Liked the article?
Help us be even more cool!